Tuin

Een pit, een plantje of toch niet.

De bloesem op de foto’s is van de nectarineboom, een probeersel. Doen we wel vaker. Dan eten we bijvoorbeeld iets lekkers van fruit of groente en dan bewaren we de pit/pitjes. Die stoppen we dan in een potje [binnen of buiten] en kijken wat er van uitkomt……. of niet.

Dit hebben we gedaan met de pit van een kers, citroen, mandarijn, limoen, avocado, mango, dadel, sinaasappel, grapefruit. Dat was het wel zo’n beetje denk ik. En zie hier het resultaat van het hebben van een lange adem…. Tadaa!

Dit is dan ook gelijk de enige pit die het in de volle grond heeft gered. In de hal hebben we nog twee planten staan die afkomstig zijn van de avocadopit. Maar wanneer je bedenkt dat we elke week Mexicaans eten, met elke week guacamole, dan is dat ook een ietwat schamele oogst. Toch blijft het leuk. Beetje spannend ook of er iets opkomt. In het begin let je er steeds op en blijf je het in de gaten houden, maar dat ebt dan weg.

En ineens staat er in de moestuin een boom/struik. Maar waarvan ook alweer? Een nectarine. En ook al help je de natuur een handje, ze weet je toch altijd weer te verrassen.

Nu nog vruchten!