Tuin

Asperge….soep

Wat was het gisteren warm en wat is het vandaag aangenaam warm. Een lekkere warmte voor het steken van asperges. Ons bed is niet al te groot, maar voldoende voor een portie in de grootte van een bijgerecht. Nu vooral, want zodra het warm weer is kun je bijna elke dag vers steken.

In de afgelopen weken was het wel anders. Het was gewoonweg te koud. En op het moment dat ik dacht, ja lekker vandaag eten we asperges, kwam ik niet verder dan 4 stuks. Ik had ook geen andere groente voor erbij, dus het werd aspergesoep. Ook lekker!

Asperges van eigen grond is iets van de lange adem. Qua ruimte vraagt het niet veel, maar meer dan een veld sla bijvoorbeeld. Vooral ook omdat je de bult moet ophogen en een soort schuin talud krijgt. Daarnaast heb je niet meteen het eerste jaar oogst. Dat komt na 3 jaar een beetje op gang, maar het ophogen, onkruidvrij houden en water geven moet je wel vanaf het eerste jaar doen.

Het blijft een cliché, maar het is zo waar, je weet niet wat je proeft. Op dit moment moeten we een beetje dooreten, want het blijft een lekkere temperatuur. Helemaal niks mis mee! Deze week eten we ze als gerecht, maar ook als soep…Mmm.