Tuin

Geen tomaten dit jaar.

Het lukt al een aantal jaren niet om veel tomaten te oogsten. Het plantjes opkweken lukt wel en de tomaten ook wel… de groene dan welteverstaan. Op het moment dat ze rood moeten worden gaat het mis. Dit jaar wilden we geen tomaten doen, maar we kregen vanuit veel kanten tomatenplanten aangeboden. En nee zeggen is geen optie, want dan verdwijnen ze op de composthoop. En dat moet je niet willen!

Inmiddels is onze oogst aan planten: vleestomaten, gewone tomaten, cherrytomaten. Vanochtend zijn daar balkontomaten aan toegevoegd. Ik heb het even opgezocht, ook al zegt de naam eigenlijk alles.

Balkontomaten zijn planten welke zeer geschikt zijn om op balkon of in de patio te kweken. Met een hoogte van circa 45 cm onderscheiden balkontomaten zich duidelijk van de andere soorten welke makkelijk 150 cm kunnen worden.
Balkontomaten geven ronde zoete tomaten met een doorsnede van circa 5 cm.

We zitten weer in het proces van kasje bouwen, geen koud water geven, de bladeren mogen niet nat worden, straks de dieven eruit halen. En ja, waar zetten we de nieuwe aanwinst. Ook hier zegt de naam weer alles, het zijn balkontomaten.

Laten we op ons balkon nog een beetje plek hebben!