Keuken

Kokos taart

Met zulk weer brengt een kokostaartje een tropische ‘vibe’ met zich mee. Hoewel ik dit prima weer vind. Lekker koud en toch een heerlijk zonnetje.

Voor het deeg: 125 gr. zachte boter romig mixen en er 125 gr. suiker, 7 gr. vanillesuiker, 4 eidooiers [kamertemperatuur] en beetje zout er doorheen doen. Dan 100 gr. bloem, tl bakpoeder, 60 gr kokosrasp [licht geroosterd] er door roeren. De 4 eiwitten stijfkloppen en er rustig doorheen spatelen. Deeg in springvorm van circa 28 cm doen en op het rooster in een voorverwarmde oven van 175 graden 30 minuten goudbruin bakken. Goed laten afkoelen en 1 keer doormidden snijden.

Vulling: de onderste bodem bestrijken met aardbeien of frambozenjam. 250 dl slagroom stijfkloppen met 7 gr. vanillesuiker en 1 zakje slagroomversteviger. Een deel over de jam uitsmeren en de bovenste helft van de taart er weer opdoen. Dan de rest van de taart mooi glad bestrijken met de rest van de slagroom. Bestrooien met 40-50 gr. kokosrasp en eventueel met gezeefde poedersuiker bestrooien.

Een stukje zon op uw bord!