Keuken

Kwarkbollen

Dit is een lekker en luchtig ontbijt- of lunchrecept die altijd bij kinderen in de smaak valt. Bovendien kunt u het deze week inzetten als fris tussendoortje wanneer u het met een bolletje ijs serveert. Niet gek als er een avondvierdaagse op het programma mocht staan. Loopt toch lekkerder!

Normaal, maar wat heet normaal, kunt u er [zelfgemaakte] jam of lemoncurd bij doen of wanneer er nog meer energie nodig is een flinke dot slagroom.

Zelf doe ik het niet, maar u kunt aan het deeg een handje gewelde rozijnen toevoegen en/of de bollen net voor het bakken bestrooien met amandelschaafsel [ongeveer 25 gram].

Voor 10 stuks hebt u nodig: 50 gram suiker [ik gebruik mijn suiker waar in de pot een vanillestokje zit], 250 gram kwark, beetje zout, 50 gram gesmolten boter, 2 eieren, 2 theelepels bakpoeder en 350 gram bloem.

Verwarm de oven voor [180 graden] en meng de kwark, boter, zout en eieren in een kom. Zeef de bakpoeder en het bloem erboven en meng als tot een dik beslag. Maak met een ijslepel of 2 lepels, net wat u het handigst vindt, bolletjes op het met bakpapier belegde bakplaat. Niet te dicht op elkaar.

Mocht u gladde bolletjes willen, dan kunt u ze met natte handen wat gladder rollen. Zelf hou ik meer van de rustieke uitstraling. Bak de bollen circa 25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.

Ik heb een potje met vet……!