Keuken

Mueslirepen

We proberen elke zondag te mountainbiken en dan is een pauze halverwege vaste prik. Naast water hebben we dan mueslirepen bij ons, vandaar dat ik die regelmatig maak. Het leuke aan het maken van mueslirepen is dat er net zo goed notenrepen, zadenrepen of combinatierepen had kunnen staan. Je doet er gewoon in wat je zelf lekker vindt of nog in de kast hebt liggen.

Voor ongeveer 18 stuks kun je bijvoorbeeld 100gr. tuttifrutti, 100 gr. ongezouten studenthaver, 25 gr. pittenmix, 200 gr. havermout en 50 gr. ongezouten pistachenoten nemen.

Hak dit fijn en klop in een bakje 2 eieren met de kaneel los en meng dit er doorheen. Smelt op een laag vuur 50 gr. ongezouten boter met 150 ml honing en doe dit er ook doorheen. Schep dit mengsel in een met bakpapier bedekte bakplaat en druk dit goed aan. Bak dit in een voorverwarmde oven [160 graden] in 20 minuten lichtbruin.

Na een afkoeltijd van ongeveer 1,5 uur, kun je de plak in repen snijden of in welke vorm dan ook. Mocht je je na of tijdens de fysieke inspanning een extraatje gunnen, dompel ze dan in de choco. Of trek er strepen overheen. Zelf gebruik ik de pure chocolade omdat ze die het lekkerst vinden.

Blijken die heuvels toch een stuk makkelijker te gaan met iets lekkers in het vooruitzicht!