Keuken

Kasteeltjes

Het was gisteren slecht weer en de jongens en ik zijn gaan bakken. Ze wilden iets met marsepein uitrollen en versieren [lees: opvreten]. En toen dacht ik aan kasteeltjes!

Dat zijn niets meer dan slagroomtaartjes, klein en vierkant, die je dan mooi kunt omwikkelen met marsepein [fondant mag natuurlijk ook] en versieren met van alles wat je in huis hebt en/of leuk vindt. In ons geval waren dat vlaggetjes, witte chocopastilles, schuimstaafjes en tussen de buien door geplukte muntblaadjes.

Mocht je niet de tijd hebben om als basis een slagroomtaart te bakken [vierkant van vorm], dan kun je ook een cake kopen en deze in de gewenste vorm snijden. Besmeer deze met jam en vul ze met mousse of bavarois of iets anders. Ik neem vaak slagroom met versteviger en daar spatel ik een aantal flinke lepels jam doorheen. Let wel op dat je het geheel niet te zoet maakt, want gekochte cake is vaak al zo zoet. Rol het marsepein dan ook goed dun uit [op een met poedersuiker bestrooid werkblad] en plak het marsepein rondom [voordat het op is]. Het blijft goed zitten wanneer je de zijkanten van het torentje insmeert met de mousse of slagroom of botercrème.

Zorg ervoor dat je een rand van 1,5 cm boven het taartje laat uitsteken, zodat je die aan het einde mooi dicht kunt vouwen.

Tot slot mooi versieren en opeten maar!