Tuin

Mee-eter deel 2

In een eerdere blog heb ik al eens geschreven over dieren in de moestuin. Sommige vind je fijn en andere een stuk minder. Deze mee-eter valt in de categorie fijn. Want in de siertuin hebben we naast de gebruikelijke vogels, insecten, vlinders, een kikkerfamilie en een egel, tegenwoordig een eekhoorn. Ondanks dat eekhoorns schuchtere dieren zijn, laat deze zich regelmatig zien.

We hebben ooit eens gelezen dat het goed is dat je vogels ook in de lente bijvoert. Omdat de jongen veel eten en het zelf nog niet kunnen zoeken, kun je het de ouders makkelijker maken door het voedsel dichtbij te hangen/leggen. Kunnen ze zelf ook tussendoor een beetje eten en hebben ze minder vlieguren te maken.

Dus toen de eekhoorn werd gespot, was het plan gauw gemaakt om de bestaande voederplek uit te breiden. Naast de vetbolletjes en de pelpinda’s kwam de oudste op het idee om kastanjes te gebruiken. We hadden nog een mandje over en goed opgeslagen, dus die hebben we mooi kunnen benutten. Het eekhoorntje waardeert het en komt uitgebreid smikkelen en dingen verslepen voor in de opslag.

Van de week werd er buskruit gespeeld en hadden de jongens zich in de tuin verstopt Op een gegeven moment werd er een time out aangevraagd. De eekhoorn zat recht boven ze op een tak en had een half opgepeuzelde kastanje laten vallen. Bij ze in de buurt. Ze moesten zo lachen dat ze de verstopplek prijsgaven.

Deze eekhoorn ging van mee-eter naar meespeler !