Keuken, Tuin

Mooie producten = mooie gerechten

Het is een enorm cliché en ik heb er al in een eerdere blog over geschreven. Wanneer je product goed is, dan hoef je er als [huis-tuin-keuken]kok niet veel meer aan te doen. Hooguit de kwaliteit benadrukken. Ik heb op de hotelschool gezeten en ik weet zeker dat ik als beginnend kok menige groente achteloos de nek heb omgedraaid. Door onwetendheid, drukte in de keuken of gewoonweg de productkennis missen. 

Nu ik weet hoeveel werk het is voordat je überhaubt een lekkere wortel kunt oogsten, verwerk ik deze wortel in de keuken ook anders. Niets wordt verspild of bijgesneden en het loof gaat naar Asterix ons konijn.

De liefde voor de producten ga ik overbrengen aan de koks van Kunstcafé Meisje in Enschede. Ze werken al met onze producten uit de [moes]tuin en uit de ‘bakkerij’. Ik heb voorgesteld dat ik graag een keer met ze werk om in de praktijk te laten zien wat je met onze producten kunt doen. Daarnaast wil ik ze meenemen naar de moestuin om zelf te ervaren hoe en wat goede producten zijn.

Kan niet anders dan dit gaat bijdragen aan mooie gerechten!