Keuken

Slagroomtruffels

Zit vandaag met mijn neus in de chocolade. Ik heb een bestelling binnen van 4 doosjes bonbons. Naast de Reurlse rondjes, kerstkransjes met eetbare glitter en kaneelbonbons, gaan daar slagroomtruffels in.

Hierbij het recept voor Slagroomtruffels:

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 150 gr poedersuiker
  • 150 gr boter
  • 120 ml slagroom
  • 250 gr pure chocolade (in stukjes)
  • cacaopoeder.

Bereidingswijze:

  • Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
  • Klop de suiker, boter, en vanillemerg tot de massa wit van kleur is.
  • Voeg langzaam de room toe en roer tot alles goed gemengd is.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en spuit er bolletjes van. Dus gladde spuitmond gebruiken. Ik doe dit op een schaal met bakpapier.
  • Laat de bolletjes door en door koud worden door ze in een tijdje in het vriesvak te leggen.
  • Verwarm de chocolade in een pannetje [au bain marie].
  • Haal de bolletjes door de warme chocolade [met een vorkje] en rol ze door de cacaopoeder. Dit gaat erg gemakkelijk wanneer je de cacaopoeder in een bakje doet en het bakje ronddraait.

Lekker met een groot glas koud water!