Zit vandaag met mijn neus in de chocolade. Ik heb een bestelling binnen van 4 doosjes bonbons. Naast de Reurlse rondjes, kerstkransjes met eetbare glitter en kaneelbonbons, gaan daar slagroomtruffels in.
Hierbij het recept voor Slagroomtruffels:
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 150 gr poedersuiker
- 150 gr boter
- 120 ml slagroom
- 250 gr pure chocolade (in stukjes)
- cacaopoeder.
Bereidingswijze:
- Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
- Klop de suiker, boter, en vanillemerg tot de massa wit van kleur is.
- Voeg langzaam de room toe en roer tot alles goed gemengd is.
- Doe het mengsel in een spuitzak en spuit er bolletjes van. Dus gladde spuitmond gebruiken. Ik doe dit op een schaal met bakpapier.
- Laat de bolletjes door en door koud worden door ze in een tijdje in het vriesvak te leggen.
- Verwarm de chocolade in een pannetje [au bain marie].
- Haal de bolletjes door de warme chocolade [met een vorkje] en rol ze door de cacaopoeder. Dit gaat erg gemakkelijk wanneer je de cacaopoeder in een bakje doet en het bakje ronddraait.
Lekker met een groot glas koud water!