Tuin

#@1)%$& = potverdorie

Het heeft weer gevroren vannacht. Vorige jaar was de bloesem van de pruim bevroren en dit jaar gelukkig niet. Maar zoals het er naar uit laat zien is de bloesem van de appels, peer en kers dit jaar wel bevroren en van de aardbeien ook. Een geluk bij een ongeluk is het dat, na het mooie weer in maart, de kou daarna de groei van de bloemen van de aardbeienplanten flink hebben vertraagd. Anders was er nog meer bevroren….. #@1)%$&.

Een aardbeienplant vind ik sowieso een bijzondere plant. Ze vormen automatisch zelf een uitloper, die je weer als volwaardig plantje kunt gebruiken. De vruchten zien er mooi uit, ze smaken heerlijk en je kunt er zoveel mee doen. Taart, ijs, jam, in chocolade dompelen, ga maar door. Je hoort toch ook maar zelden dat er mensen zijn die aardbeien niet lusten. Soms is er iemand met een allergische reactie, maar dat is het wel.

We hebben dit jaar een extra veld aangelegd in de tuin van de jongens, die er erg mooi bij stonden. Gelukkig zijn niet alle bloemen uitgekomen en zullen we echt nog wel aardbeien hebben dit jaar.

Maar jammer is het wel!