Keuken

Amandelstaafjes

Mocht er nog een sprankje Sinterklaasgevoel over zijn dat gespaard is gebleven door al het Kerstgeweld, dan is dit een heel simpel en lekker tussendoortje. Niet qua calorieën, maar meer in de zin van het tijdstip waarop men het eet. Het fijnst en het best is het wanneer u het bladerdeeg en de amandelspijs zelf maakt, maar ik geef u nu de ‘er staatplotselingvisitevoordedeur’ versie.

Dan neemt u een pakje bladerdeeg uit de vriezer van de supermarkt die u al in uw eigen vriezer had liggen voor een dergelijk moment. Ik vind de roombotervariant van Koopman niet fijn en lekker, maar dat terzijde. Amandelspijs is in de keukenmachine snel te maken, maar zo’n kant en klaar brok kan ook. Nood breekt wet.

Even fijnkneden met een losgeklopt ei en vullen maar. Iets van dit ei achterhouden om de staafjes te bestrijken. In de tijd dat u koffie zet, laat u de plakken bladerdeeg ontdooien en de oven voorverwarmen [200 graden]. In de tijd dat de koffie doorloopt, maakt u de spijs en vult u de staafjes. Eventjes dichtplakken met een beetje water, amandeltjes erop, beetje eiwit en in 15 minuten hebt u wat lekkers en warms op tafel staan.

Wedden dat deze visite vaker onverwachts voor de deur staat!