Tuin

Kippen deel 4

Onze kippenfamilie heeft zich uitgebreid met een moederkip en een kuikentje. Ze zijn van hetzelfde gezin als waar de vorige kippen vandaan kwamen. Die hadden zoals ze zelf zei: “kip over”. Ook hier hebben we ruilhandel toegepast en dit keer kip tegen een doos van onze zelfgemaakte bonbons.

Wij doen niet moeilijk en dus hebben we meer kip rondlopen. Maar dat is niet alleen het leuke nieuws: de ‘oude’ kippen leggen eieren.

Het begon met 1 eitje om de dag, toen 2 eitjes om de dag en nu zitten we met gemak op 2 eitjes per dag en soms 3. En lekker! De jongste van ons is helemaal gek van de kippen en gaat 2 tot 3 keer per dag kijken. Een enkel eitje heeft hij in de ochtend geraapt, maar de meeste eieren leggen ze in de middag. Keurig in het legbakje, dus we hoeven niet, zoals met Pasen, overal in de tuin op zoek naar eieren.

Nu zijn we amateur kippenhouders, want we dachten dat kippen in de herfst en winter geen of in ieder geval minder eieren zouden leggen. En wie staat er tegenwoordig nou stil bij een doodnormaal iets als een ei.

Wij dus!