Tuin

Pepertjes

We mogen niet klagen, want in de kranten stond dat het een warm jaar was geweest, maar de eerste nachtvorst is een feit. En voor een moestuinierder betekent dit het begin van een nieuwe fase qua werkzaamheden.

We hebben nog hele mooie pepertjes en minipaprika’s aan de planten zitten. Die staan dan wel op het balkon, maar ook daar was het ‘vorst aan de grond’. Dus nu staan al die planten binnen in huis. Een paar op de overloop en een paar in de kamer. Er zitten er zoveel aan dat ik deze week op de planning heb staan om ze te conserveren. We eten elke week Mexicaans, dus vers gebruiken we ze sowieso. En letterlijker kun je de trend ‘van buiten naar binnen halen’ niet nemen.

Zit te denken aan het maken van sambal, chilivlokken, chiliolie en om ze te drogen. Maar invriezen kan ook, hoewel ze dan wel wat slapper worden. Wij eten de pepertjes groen, half groen, oranje en rood, hoewel de meeste zeggen dat ze het verst zijn net na de verkleuring. Zit ook te denken om reepjes peper te combineren met pure chocolade in combinatie met noten.

En mocht het te scherp/heet worden, chocolade smaakt toch al heel lekker met een groot glas water!