Keuken

Marshmallows van aardbeien rozenthee

Omdat ik de laatste tijd bijna niet in de moestuin ben geweest, maar heb liggen stoeien met diverse recepten, waarbij de 1 wat beter lukt dan de andere, heb ik wederom een recept in deze blog.

Het is een leuk recept omdat het weer eens wat anders is dan bakken en koken en wanneer je het maakt heb je het idee of je middenin een suikerspinmachine beland bent. Qua geur dan. En dat begint al bij het zetten van de thee. Hier heb je 250 ml van nodig. Uiteraard kun je ook een andere smaak thee gebruiken, net wat je lekker vindt.

Dit doe je samen met 500 gram suiker, 150 gram goudstroop [maar guavesiroop kan ook en budgettechnisch beter] en een snufje zout in een pan en laat dit circa 7 minuten zachtjes koken tot je een substantie hebt zoals die van stroop. Inmiddels heb je 3 blaadjes gelatine in koud water zacht laten worden en die doe je uitgeknepen en al in een middelgrote schaal.

Giet nu in een dunne straal de hete siroop bij de gelatine en klop het mengsel met de mixer op een gemiddelde stand. Zodra de massa wit wordt, kan de mixer hoger.

Blijf kloppen tot een dik wit schuim en de kom lauw aanvoelt. Dit duurt toch wel 15 minuten. Je kunt rode bietensap toevoegen voor een beetje kleur, maar hoeft niet. Bestrijk een vel pakpapier en doe het mengsel erop.

Na 8-12 uur drogen kun je vormpjes uitsteken en proeven natuurlijk.

Wel even tandenpoetsen, erna!