Keuken

Vijftig

Afgelopen week is een vriendin van mij vijftig geworden en het is een traditie geworden om de avond van het pop zetten een taart mee te brengen. Uiteraard kun je van alles en nog wat van Sarah of Abraham kopen, maar diegene die mij volgen weten dat ik van het zelf maken ben. Dus ook deze taart.

Dit was de eerste Sarah na een tweetal Abrahams, maar de basis is dezelfde. Je maakt een biscuitdeeg [zoals van slagroomtaart] in de grootte zoals jij uiteindelijk de taart wilt hebben. Zelf doe ik het beslag op een rechthoekig bakblik, zodat ik er 2 vormen uit kan halen, die ik dan later op elkaar kan leggen.

Er tussen komt een laag “jam van het huis” en een luchtige botercrème. Ook rondom de taart. Ik heb eerst een sjabloon van bakpapier gemaakt, zodat de 2 vormen gelijk zijn, maar heb je een vaste hand, dan kan het natuurlijk ook in 1 keer.

Uiteraard kun je ook slagroom, monchou of een marscaponemengsel nemen. Gebruik gewoon wat jij, of diegene die hem krijgt lekker vindt. En nu kun je aan de slag met de marsepein of fondant. Zelf vind ik marsepein fijner om te verwerken. Gebruik eetbare verf [natuurlijke kleurstof] om details aan te brengen of de juiste kleur marsepein te maken.

Beetje poedersuiker gebruiken zodat het niet aan je werkbank of deegroller plakt en kneden maar. Op 12 april is de volgende Sarah aan de beurt en komt er weer een taart. Alleen een andere, maar dat kan ik nog niet verklappen, want ze leest dit ook.

Wordt vervolgd!