Keuken

Twentse lekkernij: arretjes cake

Oké, het moet gezegd worden: het is niet het meest caloriearme recept aller tijden, maar de folders etc. staan toch al bomvol van sportdrankjes, sportkleding, mueslirepen.

Ik dacht ik doe het anders, want je kunt lijnen, sporten en dergelijke alleen volhouden wanneer er af en toe iets lekkers af kan [vind ik]. En lekker is dit! Bovendien moet je er steeds maar een dun plakje of een dikker blokje van nemen.

Ruurlo ligt dicht tegen Tukkerland aan en dit is een echte Twentse specialiteit. Je kunt hem op diverse manieren maken en ook hiervoor circuleren diverse recepten. Ik geef je hier een succesvol basisrecept die je naar believen kunt aanpassen.

Ingrediënten zijn: 2 eieren, 200 gram witte basterdsuiker, 50 gram cacao, 200 gram boter, 200 gram Mariabiscuits en 50 gram pure hagelslag.

Werkwijze

Klop de eieren met de basterdsuiker minimaal 3 minuten luchtig. Voeg vervolgens al roerende de cacaopoeder erbij. Smelt de boter en schenk deze er met een dun straaltje bij. Zorg dat het luchtig blijft.

Verkruimel de koekjes, niet de fijn. Je kunt ze met je handen breken of je doet ze in een plastic zak en gaat er met de deegroller overheen. Meng de kruimels door het cacaomengsel en doe het geheel in een cakeblik die je van tevoren hebt voorzien van bakpapier.

Strijk alles glad en bestrooi ‘de cake’ ruim met de hagelslag. Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Lekker voor na het sporten!