Keuken

Themataarten

Vind het prachtig om te zien wanneer mensen tot in detail een themataart kunnen maken. Je ziet het ook vaak op tv bij bijvoorbeeld Heel Holland bakt of bij de Cake Boss. Zelf vind ik me daar niet zo bedreven in.

Ik heb weleens een chocoladetaart voorzien van kneedbare chocoladefiguren met het thema boswachter, een wintertaart beetje opgeleukt met wat sneeuw en een sneeuwpop en zoals op de foto een modetaart gemaakt voor iemand die afscheid nam van haar baan in een kledingzaak. Maar dat is niet het echte werk.

Deze week kwam er een bestelling voor een babyrevealtaart. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar dit stel bracht in een gesloten envelop de notitie van de verloskundige met daarop het geslacht van de baby. Dit kan ik natuurlijk niet onthullen, want vandaag wordt de taart aangesneden en komen zijzelf en een aantal familieleden aan de hand van de vulling te weten of het een meisje of een jongen is.

Een bijzonder moment en daar had ik nog niet eerder aan gedacht. Je draagt met zo’n themataart toch een steentje bij aan een heel uniek en speciaal moment in iemands leven.

Hoe leuk kan eten toch zijn!