Keuken

Speculaasbonbons

Omdat de pepernoten ook al in de winkel liggen, zal niemand zich in deze periode van het jaar verbazen over een recept voor speculaasbonbons. Het vergt een beetje tijd en aandacht, maar goed, wat kun je op zo’n druilerige dag als vandaag nu beter doen dan troostvoedsel maken. En wel lekker troostvoedsel.

Bovendien was het een stakingsdag van de basisschoolleraren, dus de jongens vonden het hele huis lekker naar speculaas ruiken.

Ingrediënten zijn, 200 gram room, 1 theelepel speculaaskruiden en 1 theelepel om de bonbons mee te bestrooien, snufje zout, 300 gram gehakte melkchocolade en 300 gram getempereerde melkchocolade.

Breng de room met de speculaaskruiden en het zout tegen de kook aan en laat dit [op een kookplaatje] 4 minuten intrekken.  Roer de gehakte 300 gram chocolade door de warme room tot een glad mengsel en laat dit tot kamertemperatuur afkoelen.

Maak van de getempereerde chocolade rondjes op vetvrij papier. Vul een spuitzak met een spuitmondje naar keuze met het speculaasmengsel en spuit het “plaatje” chocolade vol met het mengsel. Haal de bonbons door de overige getempereerde chocolade en bestrooi ze met de speculaaskruiden.

Heerlijk!