Tuin

Zandtaartjes

We zitten deze maanden nogal in de feestjes en omdat niet iedereen op de dag zelf kan, komt het regelmatig voor dat we de bezoekjes over meerdere dagen ‘uitsmeren’. Dat maakt het dat ik er voor zorg dat ik in de diepvries taartbodems in voorraad heb. Dit zijn éénpersoons taartjes die je op diverse manieren kunt gebruiken en garneren. Ik had dit keer zandtaartbodems gevuld met amandelspijs en die dus ingevroren. De beste tip die ik een keer heb gehad was dat je deze bodems prima kunt bakken in een goed met boter ingesmeerde muffinsvorm. Ik bak dan 2 ladingen, vries ze in en haal ze eruit zodra ik ze nodig heb. U kunt allerlei soorten bodems maken en met van alles garneren. Net wat u nog in huis heeft of iets heel speciaals creëren.

Zoals gezegd ik had ze met amandelspijs gemaakt met daarop vanilleroom, staafjes eiwit en reepjes munt. Maar denk ook eens aan vulling van karamel, chocolade, banketbakkersroom, lemon curd, jam etc.. De toppings kunt u dan aanpassen op de vulling bijvoorbeeld chocolademousse, mascarpone, karamelroom, botercrème. Voor kinderen zijn kleurige versierselen leuk [laat het ze zelf doen] en voor volwassen kan een likeurtje een lekkere variant zijn.

Vergeet niet er ééntje extra uit te leggen, voor wat later. Visite de deur uit, even opruimen en dan nagenieten!