Tuin

Courgettesoep met kaas

De laatste courgettes komen in zicht, dus op de valreep nog even een heerlijk recept voor courgettesoep.

Ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie, 700 gram courgettes in stukjes, 1 gehakt teentje knoflook, peper uit de molen, 1 liter bouillon, 300 gram aardappel in blokjes, 50 gram verse basilicum grof gehakt, 90 gram geraspte Parmezaanse kaas en extra kaas om er over te strooien.

Werkwijze

Verwarm de olie in een grote pan en bak de courgettes en de knoflook in circa 5 minuten zacht. Giet de bouillon erbij [dit kan kippenbouillon of groentebouillon zijn, maar runderbouillon kan ook]. Voeg de aardappels toe en kook alles 15-20 minuten tot alles zacht is.

Doe de basilicum en de peper erbij en laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer dan de Parmezaanse kaas er doorheen tot het gesmolten is.

Tot slot het mengsel mixen met een staafmixer tot je een gladde massa hebt en peper en zout naar smaak toevoegen.

Schep de soep in een soepkom of bord en garneer dit met bijvoorbeeld een scheutje olie, Parmezaanse kaas, schepje crème fraîche en verse basilicum.

Lekker met warm brood! Prima maaltijdsoep voor een drukke zaterdag!