Keuken

Aardbeienlikeur

Met dit warme weer een koud likeurtje drinken is absoluut lekker. Hierbij een ideetje voor een zelfgemaakt aardbeienlikeurtje uit eigen tuin:

500 gram aardbeien, de rasp van een halve citroen en een halve sinaasappel, 350 ml wodka [of inmaakbrandewijn die je nog hebt staan van het maken van de tokkelroom mag ook], 200 ml water en 350 gram suiker. Zorg voor 2 grote schone [weck]potten die je goed kunt afsluiten. Doe de aardbeien [zonder kroontje] in de potten en voeg de rasp toe. Giet de wodka erbij. Breng het water met de suiker aan de kook. Giet dit in de potten en sluit deze direct.

Laat dit op een donkere plaats staan, zodat de smaken kunnen trekken. Ongeveer een maandje. Schud elke dag even met de potten. Na deze maand zeef je het mengsel en als laatste stap kun je voor de meest heldere vloeistof deze door een koffiefilter schenken.

Giet de likeur in een mooie schone fles en hij kan gelijk gedronken worden. Of je gebruikt hem als likeurtje in een fijne cocktail of een glas bubbels. 

Heerlijk om zo de oogst te vieren!