Ik heb afgelopen vrijdag bij u aangegeven hoe wonderbaarlijk ik het groeien en bloeien van de natuur vind. Op de nu bijgevoegde foto staan kleine plantjes die wanneer de ‘stevig’ genoeg zijn in de koude grond van de moestuin verdwijnen en uitgroeien tot een grote groenlof, waar zeker 6 personen van kunnen eten. Groenlof is geen witlof, geen sla, maar een combinatie, met inderdaad een licht bittere smaak. Net weer even wat anders. Ik zet altijd een naturel versie op tafel en één die ik als salade vermeng met een aantal producten. Vandaag zijn dat reepjes fris, zoete appels om het bittere te maskeren, gesnipperd ui, beetje yoganaise, peper/zout en groene kruiden die nog voorhanden zijn.
De kwaliteit van de basilicum loopt iedere dag enorm terug, dus die gaat het niet worden, maar de selderij, peterselie en de bieslook kunnen prima. Wanneer u de groenlof lekker fijn snijdt heeft u een fijne frisse salade die wanneer u nog wat over houdt, prima smaakt op een sandwich van morgen.
Dat kon prima gisteren. Sandwiches eten op het [zonnige] terras, op 16 oktober, heerlijk toch!