Tuin

Feestje 2

Mijn oudste zoon wordt 10 jaar en dat is uiteraard reden voor een feestje. Hij mag altijd kiezen wat hij wil eten, wat voor een taart hij wil en wat hij wil trakteren. Heb net uit de moestuin een aantal winterwortelen gehaald, want hij heeft gekozen voor een worteltjestaart. Dat is een beproefd recept, want die had hij vorig jaar ook. En omdat ik het in mijn vorige stukje tekst al had over Duitsland, moet ik u melden dat dit ook een recept uit Duitsland is. Ze noemen het daar echter geen Karottenkuchen, maar Rübli-Kuchen, ook goed wat mij betreft. Komt ie:

Voor het deeg: 300 gram wortels [borstelen,schrappen,wassen en zo fijn mogelijk raspen.

4 eidooiers met 7 gram vanillesuiker, geraspte schil van 1 sinaasappel[biologisch weet u nog], 2 eetlepels citroensap of sinaasappelsap [komt die sinaasappel gelijk op] crèmig roeren door de geraspte wortels.

300 gram amandelbloem [is hetzelfde als gepelde, gemalen amandelen], roeren met 60 gram bloem met 1 tl bakpoeder en zout, zeven mengen en door het deeg roeren.

4 eiwitten stijfkloppen en de helft door het deeg scheppen. Daarna de andere helft. Mengsel in een ingevet bakblik [groot] doen en ongeveer 40 minuten bakken op 180 graden Celcius.

Voor het glazuur poedersuiker met sinaasappelsap mengen tot u de gewenste dikte heeft en op de afgekoelde taart doen. Voor de leuk een paar marsepeinen worteltjes erop! Niet vergeten: het is lekker om dit te serveren met slagroom!

In Duitsland doen ze dat met slagroom zonder suiker. Kijk maar wat u het lekkerst vindt.