Tuin

Het vervolg op de column ‘Verven’

Op 7 oktober 2016 heb ik geschreven over ons kippenhok. Hoe we deze hebben opgeknapt en dat we alleen nog geen kippen, kuikens of haantjes hadden.

Daar is inmiddels verandering in gekomen en ook al is het niet in het lenteseizoen gebeurd, we hebben afgelopen zaterdag krielkippen en een haan opgehaald. Ze zijn in april geboren, dus ze hebben al best wel een afmeting. We kunnen het traject van ‘babyvoeding’ overslaan en we zijn meteen begonnen met kippenmix aangevuld met groenteafval.

Gisteren hebben we de buitenren gemaakt, maar we houden ze eerst 14 dagen ‘binnen’ in het hok. Kunnen ze even wennen aan hun nieuwe onderkomen. Leuk om te zien hoe zo’n leegstaand hok tot leven komt met een bonte verzameling aan gekleurd pluimvee.

De eerste avond zaten ze allemaal bij elkaar gekropen op het trapje [lees=omgedraaid veilingkistje met boomstammetjes] en nu proberen ze al op de stok te slapen. Mochten er binnenkort eieren komen, bedenk dan bij elk recept dat ik schrijf, er een aantal eieren bij moeten, want deze eitjes zullen een stuk kleiner zijn dan die uit de winkel.

Het allerleukste van dit project vind ik dat het hok een recycleproject is, het kippengaas iemand over had en dat onze gevleugelde vrienden geruild zijn voor een grote mand met onze moestuinproducten.

Als dat geen consuminderen is!