Tuin

Verven

Wellicht zet de titel u even op het verkeerde been, want dit wordt geen stukje over creatief met kurk, sterker nog het gaat niet eens over [kunst]schilderen, maar over verven. Het verven van kozijnen, deuren etc.. Als gezin hebben we de slogan: we gaan van het positieve uit en anders is er plan B. Dat dit plan B vaak nog bedacht wordt als het positieve naar het negatieve draait, maakt de insteek niet anders. Maar ook ikzelf heb een slogan en die luidt: “ik schilder alles wat los en vast zit en wat niet te schilderen valt, dat spuit ik’. En zie daar, we zijn weer bij de titel verven. Nog steeds heeft dit niets met eten en drinken te maken, maar dat zal ik u uitleggen. Als u regelmatig in de keuken staat, en daar ga ik een beetje van uit als u interesse heeft in de rubriek eten en drinken, dat weet u dat een gerecht of een baksel valt of staat met de ingrediënten. Een goed product behoeft veelal geen extra toevoegingen en met het hebben van een moestuin is de kwaliteit van een product vaak al gewaarborgd.

Nu bak ik ook regelmatig en ik was niet tevreden over de eieren. Van alles geprobeerd, in de wir war van scharrel, biologisch, vrije uitloop en dergelijke. Maar nu is er een oplossing. We hebben een 2e hands kippenhok en veel gaas op de kop getikt en we gaan met eigen kippen onze eigen eieren rapen. Dit kippenhok hebben we met nieuw hout opgelapt, geschilderd en gespoten. We zijn er helemaal klaar voor! Maar, we hebben alleen nog geen kippen…. Geen kippen, geen eieren. We hebben een aantal boeken gelezen en ervaringsdeskundigen gehoord en allen geven aan, begin met kippen in de lente.

Het is met eigen producten willen werken, in dit geval dus eieren, net als met verven. Het verven duurt niet lang, maar het schuren, opknappen, dichtmaken van gaten, ontvetten, gronden, laten drogen dat duurt lang……

Wordt vervolg, maar dan in de Lente.