Keuken

Red Velvet

De verrassing van deze taart zit hem natuurlijk in het feit dat je dit past ziet als hij aangesneden wordt. Wanneer je daar niet op kunt wachten, kun je er uiteraard voor kiezen om de witte laag alleen in het midden als vulling te doen en de bovenkant er mooi mee te glaceren. Kortom: een leuke verrassende taart, ook qua smaak.

Met dit recept krijg je een stevige chocoladetaart waarbij je zeker 16 punten haalt. Het is dus een machtige taart, dus zoek je een recept voor een luchtige Red Velvet, dan is dit geen optie.

Ingrediënten chocoladetaart: 250 gr boter, 600 gr suiker, 6 eieren, 2 eetl rode kleurstof [liefst bietensap], 3 eetl cacaopoeder, 375 gr bloem, 250 ml karnemelk, beetje zout, 1 tl baksoda en 1 eetl azijn.

Ingrediënten glazuur: 400 gr roomkaas, 350 gr witte chocolade in stukjes en 200 gr boter.

Zorg dat de boter [beiden] op kamertemperatuur zijn.

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een groot bakblik in. Bakpapier op maat van de vorm knippen werkt ook goed [om de taart later goed uit de vorm te krijgen].

Klop in een grote kom de boter met de suiker luchtig. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Is alles goed gemengd dan kun je de cacaopoeder erbij doen, pas op voor stuiven. Hierna komt de kleurstof erbij en dat moet je een beetje inschatten. Bij voedingskleurstof zijn 2 eetlepels vaak voldoende, maar wanneer je bietensap gebruikt, moet je op gevoel afgaan. Let op: zodra het mengsel gebakken is, is de kleur donkerder. Minder uitgesproken dus.

Dan voeg je een beetje bloem en karnemelk toe en zodra dit is opgenomen doe je hetzelfde tot alles op is. Dan meng je het zout er doorheen.

De taart 1 uur en 25 minuten bakken, goed af laten koelen en de glazuur verwerken.

De glazuur maak je door de roomkaas eerst luchtig te kloppen. Dan de gesmolten chocolade toevoegen en daarna de zachte boter. Eventuele klontjes er goed uitkloppen [met een mixer].

Mok met goede koffie erbij en genieten maar!