Keuken

Kwarkbolletjes

Iedereen kent wel de kwarktaart van dr. Oetker die je zonder bakken kunt bereiden. Een variant die ik heb gemaakt voor een high tea bestelling is deze.

Je maakt als eerste, zoals op de verpakking staat, de bodempjes. Gewoon op het formaat die je wilt, of in mijn geval, net zo groot zijn als de bolletjesvorm die ik gebruik. Je kunt hiervoor van alle soorten koekjes nemen die je lekker vindt.

Ook de kwarkvulling maak je zoals op de verpakking staat omschreven, maar je kunt natuurlijk van alles toevoegen zoals vruchtensappen, stukjes choco, kaneel etc. Die gemaakte vulling doe je in de vormen en laat die in de koelkast opstijven.

Vervolgens plak je de 2 elementen weer aan elkaar met behulp van gesmolten chocolade of lemon curd of karamel etc. Zorg dat het past in de smaak die je al eerder voor de bodem en de vulling hebt gekozen.

Vervolgens kun je de bolletjes versieren. Bijvoorbeeld met spikkels of hagelslag [kindervariant] of met streepjes van diezelfde lemon curd of karamel.

Ik ga in de lente een gelei maken van vruchtensap en daarmee de bolletjes bedekken. Hoe dan ook, laat je fantasie de vrije loop en je hebt een orginele eenhapslekkernij te pakken!