Keuken

Paasgevoel

Net als met Kerst biedt Pasen een uitgelezen mogelijkheid om tal van leuke dingen in de keuken te maken.

Naast een lekker Paasontbijt of Brunch heb je met een lammetje, een eiersalade, een kip of haas vast al gauw ideetjes. Of gebruik de kleuren geel, wit en groen en je hebt al gauw het thema te pakken.

Zelf hou ik wel van kleine hapjes. Gewoon allerlei lekkernijen op een mooie schaal of plank en iedereen kan pakken waar ze zin in hebben.

Misschien heb je wat aan de bonbons op de foto. De oren van de hazen heb ik dit keer met kneedbare chocolade gemaakt, maar dit lukt ook prima met marshmallows of marsepein. Je hoeft ze maar in  vorm te snijden en je plakt ze met gesmolten chocolade zo op het eitje.

Wel eventjes kort vasthouden. Als voetje kun je een stukje chocolade gebruiken of je halveert een eitje en ‘plakt’ daar het hele te garneren ei op. Ook weer met gesmolten chocolade en even vasthouden.

Of je neem een chocoladebakje en vult die met nootjes, of tokkelroom of ganache. Afdekken met een laagje gesmolten chocolade naar keuze en garneren.

Of je maakt een klein luchtig gebakje en spuit op bakpapier een chocoladeversiering en decoreren maar!