Keuken

3D kerstboom van chocolade

Tuurlijk kies je voor mooie tafeldecoratie met de Kerst, maar wat dacht je van een kerstdecoratie bij  het dessert die door je tafelgenoten opgegeten kan worden!

Wat je nodig hebt hangt af van het aantal kerstbomen die je wilt maken, maar hieronder vind je een basisrecept.

Ingrediënten:

  • Getempereerde chocolade in de smaak die je zelf lekker vindt;
  • Vormen van verschillende grootte;
  • Eetbare decoratie zoals glitter, marsepein, suikerfiguren. Net wat je maar in huis hebt of lekker vindt
  • Een chocolademengsel dat je nodig hebt om de onderdelen
aan elkaar te maken. Dit is hetzelfde dat ik gebruik voor

chocoladeletters. Ik klop 25 gram roomboter luchtig tot het wit is van kleur en dan voeg ik daar 65 gram gesmolten chocolade aan toe. Goed door elkaar roeren.

Werkwijze:

  • Doe de chocolade in de vormen en laat ze hard worden.
  • Maak de decoratie.
  • Haal de chocoladesterren uit de vorm.
  • Maak het chocoladelettermengsel en zet de boom in elkaar door op elke ster een toefje chocomengsel te spuiten en druk het volgende onderdeel er op
  • Decoreer de boom naar wens en laat het goed ‘uitharden’.
Leuk om te maken en een verrassend element op tafel!