Tuin

Courgette op zuur

Courgette is een groente die het vaak heel erg goed doet in de moestuin. Je hebt er wat ruimte voor nodig want de bladeren zijn vrij groot, of je maakt een constructie van metaal waarbij je de plant schuin omhoog laat kruipen. Je hoeft niet op de courgettes te wachten, je kunt ook de bloemen gebruiken om ze te vullen [met roomkaas en kruiden bijvoorbeeld]. Naast grillen, gebruik ik courgette in dobbelsteentjes voor in pastagerechten, maar wat ik ook vaak doe is dat ik ze in dunne plakjes rasp en in het zuur verwerk. Net zoals komkommers in zuur. Het komkommerseizoen is bij ons voorbij en dan gebruik ik voor een ‘zuurtje’ bij het gerecht de courgettes. Ik maak ze wel altijd eerder op de dag klaar dan wanneer ik komkommers gebruik, want de plakjes van de courgette zijn gewoon wat steviger. Ik gebruik natuurazijn, peper en zout uit de molen, een vers laurierblaadje [even inscheuren anders komt de smaak niet vrij] en een beetje suiker. U kunt ook honing gebruiken als u dat fijner vindt.

Dan heeft u toch in ‘no time’ een fris bijgerecht!