Tuin

De cirkel is rond

De historie van ons bedrijf is ver in de vorige eeuw geworteld. Vanuit vader op zoon is bij de Granen & Zaden handel de kiem gelegd voor het huidige No_37. Grootgebracht met moestuinplanten zoals boerenkool en diverse andere koolplanten, klein fruit zoals aardbeien, zaden en granen die per gram werden afgewogen, is de kennis en liefde voor de moestuin gekweekt. Inmiddels is het de 4e generatie die werkt met de opbrengst vanuit de moesgaard [samenvoeging van moestuin en boomgaard].

Het winkeltje is al een tijd geleden overgeplaatst naar de Martinus molen in Didam. De toonbank, de weegschaal [links op de foto met de originele gewichtjes], de zadenkast, de vitrinekast aan de muur, alles ademt nostalgisch ondernemerschap uit. Helemaal origineel is het niet meer, maar alles is in Didam bij elkaar gebleven.

Hoe leuk is het dat een paar van onze producten in de onderneming van toen gepresenteerd zouden worden. Ik weet zeker dat ik mijn schoonouders gevraagd zou hebben of ik een paar potjes jam van No_37 op de toonbank zou mogen zetten. Zouden ze echt leuk hebben gevonden schat ik zo in.

Ook wij zitten nu aan de keukentafel het zaaien en leggen te bespreken. Ook wij leven met het ritme van het weer. Ook wij hopen dat onze kinderen het één en ander oppikken. Vroeger fietsten ze langs de boeren om de bestelling op te nemen en af te leveren en nu fietsen wij met een rabarbertaart naar een feestje!

Binnenkort met de nieuwe oogst komen er jammetjes in het winkeltje te staan. Ik hoop op de oude weegschaal, mooi geëtaleerd en met een knipoog naar mijn schoonouders. Hebben ze goed gedaan!

Wat dat betreft is de cirkel rond!